Doorgaan naar hoofdcontent

Over mij

Warm welkom op mijn website! Mijn naam is Barbara Oudejans. Ik ben getrouwd en moeder van twee hooggevoelige kinderen, die inmiddels volwassen zijn. Ik woon en werk in Amstelveen, wandel graag in het Amsterdamse Bos met mijn hond Linde en speel dwarsfluit. En als ik even zit, ben ik aan het breien!

Ik werk sinds 2002 met veel liefde als leerkracht in de onderbouw van het basisonderwijs. Toen ik 47 jaar was, ontdekte ik dat ik hooggevoelig was en dat mijn twee opgroeiende kinderen dat ook waren. Ook in mijn kleuterklas begon ik steeds vaker en sneller de gevoelige kinderen te herkennen. 
In de jaren daarna ben ik mij daarom gaan verdiepen in hooggevoeligheid en heb ik bij Hooggevoelig heel gewoon de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige gevolgd. Ook heb ik een opleiding tot kindercoach gevolgd.

In 2019 heb ik besloten mijn hart te volgen en ben ik mijn eigen praktijk voor coaching en advies bij hooggevoeligheid begonnen. Vanuit mijn praktijk begeleid ik ouders van hooggevoelige kinderen, volwassenen én leerkrachten. Ook geef ik advies bij vragen over hooggevoeligheid. Dit doe ik niet alleen vanuit kennis, maar vooral vanuit mijn eigen ervaringen en vanuit mijn gevoel!

De boom als symbool voor mijn praktijk heb ik niet voor niets gekozen: hij heeft te maken met stevig wortelen, groeien, meebewegen en loslaten. De blaadjes aan de boom zijn allemaal verschillend: iedereen beleeft zijn hooggevoeligheid anders en iedereen heeft andere talenten.

Je kunt bij mij terecht voor informatie over hooggevoeligheid, advies, coaching, begeleiding en observatie in school, presentaties en workshops. Ik help je graag op weg!