Doorgaan naar hoofdcontent

Ouders

Maak je je zorgen om de gevoeligheid van je kind? Heeft je kind onverklaarbare huilbuien of woedeaanvallen, terwijl het op school lief en aangepast is? Raakt het overstuur van onverwachte gebeurtenissen en heeft het moeite met veranderingen? Heeft je kind eet- of slaapproblemen? Is je kind slim en creatief, maar komt het er op school niet uit en lijkt het faalangstig? En speelt het liever alleen dan met andere kinderen? Wie weet is jouw kind wel hooggevoelig!

Vaak heb je zelf als ouder wel een vermoeden, maar het kan fijn zijn om wat meer helderheid te krijgen over de gevoelige aard van je kind. Welke kenmerken van hooggevoeligheid herken je bij je kind? En wat gebeurt er als jouw kind overprikkeld raakt? Uiteraard wil je ook graag weten wat je kunt doen bij overprikkeling of beter: hoe je overprikkeling voor kunt zijn!

Ik geef je graag advies over hoe je jouw hooggevoelige kind kunt begrijpen en begeleiden. Ook kijken we samen naar wat je kunt doen om je kind zelf te leren met zijn hooggevoeligheid om te gaan. Uitgangspunt daarbij is dat je gaat zien wat er achter het gedrag van je kind schuilgaat.

Het is mijn ervaring dat kinderen er al vanaf jonge leeftijd behoefte aan hebben te weten 'wat er aan de hand is'. Ze voelen zelf goed aan dat ze anders reageren op de dingen dan hun leeftijdsgenoten en kunnen daar flink van in de war raken. Ik geef je tips en adviezen over hoe je met je kind in gesprek kunt gaan.

Neem gerust contact met mij op. Ik bespreek graag met je wat ik voor je zou kunnen doen.